Рада Безпеки ООН підтримала план Генерального Секретаря ООН Пан Гі Муна щодо знищення хімічної зброї Сирії, повідомляє AFP з посиланням на дипломатів.

Зокрема, Пан Гі Мун запропонував створити спільну місію ООН і Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ ) у складі 100 експертів для здійснення контролю за ліквідацією сирійської хімічної зброї.

Після розгляду Радою Безпеки рекомендацій Пан Гі Муна, представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що «ніяких заперечень» озвучено не було.

Чуркін також заявив журналістам, що на засіданні було зазначено, що «є хороше співробітництво з боку сирійського уряду».

Рада Безпеки направить в ОЗХЗ відповідного листа про формалізацію угоди для спільної місії.

Очікується, що текст листа буде затверджено у п'ятницю.

Як раніше повідомляв ForUm, влада Сирії до кінця жовтня надасть в Організацію з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ ) більш детальну інформацію про хімічну зброю.

6 жовтня експерти ОЗХЗ приступили до знищення елементів хімічного арсеналу Сирії.

Нагадаємо, передова група міжнародних інспекторів, яким доручено спостерігати за знищенням сирійської хімічної зброї, прибула 1 жовтня в країну і з сусіднього Лівану.

Інспектори Виконавчої ради Організації з заборони хімічної зброї затвердили план щодо знищення хімічної зброї у Сирії.

Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що він має намір знищити хімзброю у своїй країні, але попередив, що це може зайняти близько року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

961