Україна хоче вилучити питання підвищення цін на газ для населення із переговорного процесу з МВФ. «Ми хочемо вилучити і з нашої дискусії, нашого переговорного процесу питання підвищення тарифів на газ для населення», - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході зустрічі з іноземними ЗМІ, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Перспективи використання потенціалу внутрішнього видобутку газу, а також проведення заходів з енергозбереження є важливими аргументами, які, сподіваюся, дозволять Україні вилучити і з переговорного процесу з МВФ вимоги підвищення цін на газ для населення», - зазначив він.

При цьому, на його думку, підтвердженням перспективності розвитку внутрішнього видобутку газу є інтерес, який виявляють до України найбільші енергетичні корпорації.

«Ви зрозумійте, що просто так не приходять Shell, Chevron і Exxon Mobil в Україну, просто так, покопатися в землі. Вони, природно, прийшли сюди, знаючи, що тут є газ. Ви знаєте, що вже у Харківській області перші свердловини дали позитивний дебет, тобто газ є, це підтвердили. Тому, якщо у нас в 2015 році піде перший газ, то питання необхідності підвищувати тарифи на газ, якщо ми будемо мати достатньо свого газу, відпадає автоматично. Саме це один із аргументів, який ми намагаємося, щоб почув МВФ», - зазначив Прасолов у розмові з журналістами.

У той же час він повідомив, що Україна готова обговорювати варіант заміни вимоги про підвищення ціни на газ на інші вимоги. «Ми ведемо переговори про те, щоб вимогу про підвищення тарифів на газ для населення поміняли на якісь інші вимоги», - зазначив міністр.

Нагадаємо, місія МВФ під час візиту в Україну обговорить з урядом України програму співробітництва та показники на наступний рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

558