Делегація України у період з 9 по 15 жовтня 2013 року візьме участь у щорічних зборах керуючих Міжнародного валютного фонду та групи Світового банку.

Як повідомляє прес-служба Національного банку України, очолить делегацію голова НБУ Ігор Соркін.

«Під час зустрічі країни-члени МВФ і Світового банку обговорять проблеми глобального соціально-економічного розвитку і стану світової фінансової системи», - йдеться в повідомленні.

Крім того, будуть порушені питання необхідності спільного вироблення заходів щодо забезпечення міжнародної фінансової стабільності, а також ролі МВФ і Світового банку в цьому процесі.

Країни-члени МВФ і СБ банку також розглядатимуть актуальні аспекти сучасного стану і розвитку цих двох установ, необхідність завершення розпочатих реформ та подальшого вдосконалення їхньої діяльності.

У ході Щорічних зборів делегація серед іншого візьме участь у засіданні регіональних груп країн-членів МВФ і Світового банку, до яких належить і Україна, зазначили в НБУ.

Нагадаємо, щорічні збори керівників проводиться один раз на рік, зазвичай у вересні-жовтні. Торік вони проходили у Токіо. Вперше такі збори відбулися у 1946 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160