Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД та вжити заходів реагування на звернення учасників акції, що відбулася сьогодні біля Будинку уряду. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Зокрема, мова йшла про зволікання із завершенням будівництва (реконструкції) будинку Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В.Громашевського Національної академії медичних наук України по вул.Амосова, 5.

Азаров доручив міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій взяти під особистий контроль питання забезпечення належної медичної допомоги, зокрема, стаціонарної, хворим на ВІЛ/СНІД.

Також глава уряду дав доручення Київській міській державній адміністрації, Мінагрополітики забезпечити оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку для розміщення клініки.

За результатами звернення громадських активістів Азаров поставив завдання, зокрема, Національній академії медичних наук України, Укрєвроінфрапроекту, КМДА, Мінрегіону, Держбудархінспекції вжити дієвих заходів для введення в експлуатацію будівлі, де розміститься клініка. Про результати виконання доручення поінформувати уряд необхідно до 28 жовтня.

Координацію і контроль виконання цього доручення здійснюватиме віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня , представники Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» провели біля будинку уряду акцію з метою вирішити проблему доступності лікування для тяжкохворих людей, які живуть з ВІЛ. Під час акції з'ясувалося, що основні претензії її учасники висловлюють до президента Національної академії медичних наук України, який, на їхню думку, не забезпечує належне лікування пацієнтів лікарні Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Л.В.Громашевського.

За інформацією громадських активістів, не здійснено переїзд установи у новобудову у визначений термін, без належного стаціонарного лікування та медичних препаратів протягом серпня-вересня 2013 року залишилося близько 9 тис. пацієнтів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264