Навколо Карадазького національного заповідника запропоновано створити охоронну зону, заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

В даний час Рескомітет АРК з охорони навколишнього природного середовища спільно з ученими розробляє пропозиції щодо впровадження охоронної зони.

«Екологи опрацьовують нашу пропозицію про впровадження навколо Карадагу досить великої охоронної зони. На цій території не можна буде проводити ніякі геологічні роботи і порушувати рельєф. Вчені вважають, що це може викликати незворотні наслідки. Думка вчених з цього питання вагома й аргументована», - цитує Могильова Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

В даний момент проводиться узгодження проекту створення охоронної зони з органами місцевого самоврядування та землекористувачами. В охоронну зону також запропоновано включити ділянку, що прилягає до гори Татар-Хабурга, на якій раніше планувалася розробка кар'єру.

Могильов також повідомив, що кримські екологи вже запропонували дві території, де можлива розробка кар'єру без шкоди екології: «Поки це тільки пропозиції, де з точки зору екологів, можна добувати такі породи. Ми опрацьовуємо це питання».

24 вересня Рада міністрів Криму скасувала раніше прийняте розпорядження про виділення земельних ділянок під розробку кар'єру в районі Карадазького заповідника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285