Представники опозиції закликали всіх народних депутатів направити клопотання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко Президенту Віктору Януковичу.

«Для того щоб допомогти Віктору Федоровичу вирішити це питання, ми пропонуємо, щоб члени українського парламенту підписали клопотання про підтримку заяви місії Кокса-Кваснєвського про помилування Юлії Володимирівни. Я переконаний, що більшість народних депутатів хочуть підписання Угоди, і ми зберемо необхідну кількість підписів», - закликав Яценюк на засіданні погоджувальної ради.

Однак при цьому важливо позначити правові наслідки, яких не варто очікувати у разі, навіть якщо ініціатива Яценюка раптом увінчається успіхом.

«Варто розуміти, що помилування на якому ось уже два дні як наполягають опозиціонери, не реабілітує пані Тимошенко, - говорить керівник Аналітичної групи ім.Григорія Сковороди політолог Валерій Кучерук. - Помилування буде означати тільки те, що вона вийде на свободу і зможе виїхати лікуватися до Німеччини. Судимість же, природно, знята з неї не буде. Відповідно, вона не зможе балотуватися на президентських виборах. І у цьому сенсі рішення горезвісного «питання Тимошенко» через помилування вигідне всім - і Януковичу, і тим опозиціонерам, які бачать у Тимошенко конкурента на майбутніх виборах, і, власне кажучи, Європі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210