Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №2327 «Про Фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя». За відповідне рішення проголосувало 247 народних депутатів, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Як розповів, представляючи законопроект у сесійній залі, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків і фінансових послуг, Борис Візиров, система страхування життя має довгостроковий характер і значну накопичувальну складову. «Важливо забезпечити функціонування в Україні системи гарантування страхових виплат за договорами страхування життя. Така система повинна гарантувати отримання страхових виплат», - вважає він.

Зокрема, законопроектом пропонується створити Фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя, що забезпечить виплати громадянам, але не потребуватиме фінансування із держбюджету. У разі неплатоспроможності Фонд гарантує виплату компенсацій.

Розмір вступного внеску пропонується встановити на рівні 20 тис. грн. Учасники Фонду платитимуть регулярні внески у розмірі 0,4% від суми страхових премій, отриманих учасником Фонду за відповідний період.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358