Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що керівництво Білорусі зможе донести до керівництва країн Митного союзу, зокрема і Росії, позицію Києва щодо відкритої співпраці без бар'єрів і обмежень.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Советская Белоруссия», опублікованому на сайті видання.

«Моя поїздка в Білорусь пов'язана з тим, що ми повинні бути максимально відкритими з нашими партнерами, максимально чесно доносити свою позицію. Ми сподіваємося на те, що і керівництво Білорусі також зможе донести нашу позицію до інших партнерів, в тому числі і російських», - сказав глава уряду.

За словами Азарова, Україна «приречена на співпрацю і з країнами Європейського Союзу, і з країнами Митного союзу» . «Ми ж сусіди багатьох країн. У нас великий кордон. І тому саме географічне розташування нас зобов'язує», - зазначив він.

Глава уряду висловив подяку керівництву Білорусі за дуже зважену, спокійну оцінку рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Ті спокійні оцінки, які сьогодні переважають у позиції білоруського керівництва, в тому числі на останній зустрічі з прем'єр-міністром Михайлом М’ясниковичем, кажуть, що Білорусь конструктивно дивиться на цей найскладніший процес і робить абсолютно правильні висновки», - сказав Азаров, зазначивши, що «на місці Мінська зробив би те ж саме».

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Республіки Білорусь Михайло М’ясникович заявив, що на сьогоднішній день немає підстав говорити про якісь загрози для двосторонньої торгівлі Білорусі та України через очікуване підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров 7-8 жовтня здійснить офіційний візит до Республіки Білорусь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261