Польща перебуває на порозі грецького варіанту розвитку подій. Про це у своєму блозі на сайті «Кореспондент» написав лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Автор блогу підтримав точку зору польського економіста Лешека Бальцеровича, який заявив про прихований державний борг польської економіки. «Бальцерович зазначив, що швидко зростаючий офіційний державний борг і ще більший прихований борг Польщі серйозно загрожують економіці країни», - підкреслив Медведчук.

Він нагадав, що, за оцінками організації «Форум суспільного розвитку», прихований держборг Польщі вже зараз перевищує 190% ВВП країни і складає майже 1трильйон дол США. «При цьому була підрахована тільки частина прихованого боргу, оскільки врахувати майбутні виплати пенсій співробітникам силових структур, а також спеціальні ренти видається складним», - заявив політик.

Лідер «Українського вибору» зазначив, що в 2010-2011 рр. держборг Польщі зріс на 11% і 10% відповідно, в 2012 -му - на 3% , а за перші сім місяців нинішнього року - на 5,5%.

«Тепер зрозуміле джерело «польського дива», яке так посилено рекламується в Україні польськими та вітчизняними євроінтеграторами», - підкреслив Медведчук. На його думку, це закономірно для периферійних країн ЄС, тимчасові «успіхи» яких обертаються борговим зашморгом.

«Такий же сценарій готується і для України, де вже підраховують, скільки мільярдів євро перепаде країні після підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - упевнений лідер Руху «Український вибір».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447