Перевірка Служби безпеки України встановила, що витоку інформації з персональними даними громадян України внаслідок збою в роботі єдиних і державних реєстрів Міністерства юстиції не було.

«Встановлено, що в результаті зупинки функціонування державних реєстрів не відбувся витік інформації з персональними даними громадян України», - повідомили у прес-центрі Служби.

У спецслужбі пояснили, що в рамках відкритого Генеральною прокуратурою України кримінальної провадження за фактом несанкціонованого втручання у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Мін'юсту, яке призвело до припинення функціонування 12 державних і єдиних реєстрів інформаційної мережі, СБУ проводила відповідну перевірку.

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці .

Генеральна прокуратура України передала всю наявну інформацію щодо обмеження доступу до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України Міністерству внутрішніх справ.

3-го жовтня в Міністерстві юстиції заявили, що в повному обсязі відновлено роботу чотирьох реєстрів.

Станом на 11-ту годину ранку 4 жовтня доступ державних нотаріусів до реєстрів відновлений на 92%, приватних нотаріусів - на 82%. Мін'юст зазначає, що роботи з відновлення діяльності державних та єдиних реєстрів Мін'юсту тривають.

На 100% відновлено роботу Державної виконавчої служби України та Державної реєстраційної служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292