Екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук повідомив, що близько 2 мільйонів українців кинули курити за останні шість років.

«Ми бачимо скорочення смертності населення України. Це завдяки тому, що українці почали більше уваги звертати на здоровий спосіб життя, зокрема, менше стали курити. Десь близько двох мільйонів людей кинули курити за останні шість років», - сказав він.

Згідно зі статистикою, знизилася кількість смертей серед українців від захворювань, які можуть бути викликані курінням, передає «Інтерфакс-Україна».

Так, у 2012 році від атеросклерозу померло майже 19 тисяч чоловік (майже 28 тисяч у 2005 році), від хронічних захворювань дихальних шляхів - 10 тисяч чоловік (19 тисяч в 2005 році), від туберкульозу - 4 тисячі осіб (8000 у 2005 році). Смертність від інфарктів знизилася більш ніж на 14%.

Як повідомлялося у дослідженні «Основні причини високого рівня смертності в Україні», 36% українців курять, 31% - щодня. Це вище середнього показника - 28,6% по Європейському регіону (за даними ВООЗ). Причому середній вік початку куріння серед щоденних курців знижується і зараз становить 16 років. Найменше щоденних курців на заході країни (24,6%) , найбільше - на сході (34%). 80 % щоденних курців - чоловіки. У молодшій віковій групі курців у чотири рази більше, ніж у старшій. Цікаво, що більш схильні до куріння, зокрема щоденного, чоловіки з початковою освітою і жінки з вищою освітою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228