Президент України Віктор Янукович підписав закон №443-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України про реєстрацію осіб як платників податків».

Відповідний документ розміщено на офіційному сайті Глави держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України схвалила внесення змін до статті 98 Конституції України щодо повноважень Рахункової палати.

21 травня Конституційний суд визнав конституційною передачу Рахунковій палаті права контролювати доходи державного бюджету.

Нагадаємо, положення Конституції про здійснення контролю Рахункової палати за надходженнями та витратами держбюджету містилося в редакції Конституції від 2004 року, а після скасування конституційної реформи редакція статті 98 Основного Закону змінилася, і Рахункова палата була позбавлена ​​ повноважень контролю доходів держбюджету.

У квітні Рада просила КС перевірити конституційність законопроекту №2049, яким пропонується уповноважити Рахункову палату здійснювати контроль за надходженнями коштів до державного бюджету.

У вересні 2012 року Кабінет Міністрів ініціював внесення змін до Конституції в частині розширення повноважень Рахункової палати та надання їй повноважень контролю доходів державного бюджету.

Даний проект був внесений на розгляд Конституційної асамблеї, яка підтримала ініціативу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267