Глава Федерації футболу Польщі (PZPN) Збігнєв Бонек назвав цирком ситуацію із застосуванням ФІФА санкцій до української футбольної збірної через порушення під час матчу Україна - Сан-Марино на початку вересня у Львові.

«ФІФА змінила рішення і відкриває стадіон для вболівальників у Харкові. Навіщо був весь цей цирк?» - написав Бонек у Twitter, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, сьогодні Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) призупинив рішення про санкції щодо збірної України.

Раніше Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення накласти санкції на збірну України з футболу у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена-Львів» аж до початку відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були прийняті на основі звіту організації FARE (Футбол проти насильства і расизму в Європі), яка зазначила, що в ході гри 6 вересня у Львові (Україна - Сан-Марино, 9:0) вболівальники збірної України ображали гравця української збірної Едмара (натуралізованого бразильця), а також вивісили банер неонацистського змісту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573