Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила на брифінгу журналістам.

«Дані не постраждали. Постраждали маршрути. Дані з реєстрів ніколи не постраждають, це проблема не тільки якогось підприємства» , - сказала вона і пояснила, що ці дані захищені грифами, спецпротоколами та іншим захистом.

При цьому Лукаш висловила впевненість, що всі винні в зупинці роботи держреєстрів будуть покарані. «Я впевнена, що громадяни найближчим часом зможуть користуватися всіма реєстрами. Ми в цілодобовому режимі будемо забезпечувати всі програми, і всі винні будуть покарані, всі схеми зруйновані, і через якийсь час я зможу вам повідомити більше інформації», - сказав вона.

У той же час міністр прокоментувала інформацію, оприлюднену в деяких ЗМІ частиною колективу ДП «Інформаційний центр Міністерства юстиції України» щодо рейдерського захоплення інформації держреєстрів. «Я не розумію, що за співробітники ( Держінформюсту - Ред.) зверталися до вас, я думаю, це спільники, оскільки співробітники на сьогодні не сплять третю добу, по всіх регіонах України розвивають програму. Хто ті особи, це вже, напевно, частина слідства, і це з'ясують журналісти під час журналістських розслідувань, а трохи пізніше - правоохоронці», - заявила Лукаш.

Міністр також подякувала правоохоронним органам України за оперативну та професійну роботу в складній ситуації.

Нагадаємо, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України, ведення яких здійснюється державним підприємством «Інформаційний центр Міністерства юстиції України» (Держінформюст), за прогнозами експертів, буде відновлений 3 жовтня.

Повноцінне функціонування єдиних і державних реєстрів Міністерства юстиції України поступово відновлюється.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252