Військова реформа передбачає суттєве підвищення боєздатності Збройних сил вже в найближчій перспективі, наголосив Президент України Віктор Янукович.

«Переконаний, що вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних сил, професіоналізм їхніх військовослужбовців і рівень оснащення сучасною бойовою технікою та озброєнням. Наша мета - побудувати мобільні, добре оснащені і підготовлені Збройні сили, здатні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у військовій сфері», - сказав Янукович, виступаючи перед учасниками навчань у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області.

За словами Глави держави, саме ця мета і європейські стандарти покладені в основу військової реформи, завдання якої конкретизовано у Стратегії національної безпеки та Воєнної доктрини України.

Янукович підкреслив, що серед основних завдань і пріоритетів Програми - вдосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони, системи управління і перехід на міжвидову організаційну структуру.

«Військовою реформою також передбачається трансформація Об'єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони в Сили постійної готовності і Сили резерву», - зазначив він.

Крім того, за словами Президента, для зміцнення бойового потенціалу Збройних сил заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків.

«Пріоритет буде відданий виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам. А це, крім іншого, нові робочі місця і серйозний стимул до модернізації вітчизняної промисловості, освоєння новітніх технологій», - підкреслив Глава держави.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 1 жовтня, в Україні стартувала призовна кампанія «Осінь - 2013», особливістю якої є останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214