Активісти «Грінпіс», які спробували 18 вересня в Печорському морі піднятися на нафтову платформу «Прирозломна», не є піратами, але формально вони намагалися захопити платформу і порушили міжнародне право, вважає президент РФ Володимир Путін.

«Я в деталях не знаю, що сталося, цілком очевидно, що вони не є піратами, але формально вони намагалися захопити платформу, і наші правоохоронні органи, наші прикордонники не знали, хто намагається захопити цю платформу під виглядом організації Грінпіс» , - сказав президент на засіданні Третього Міжнародного арктичного форуму «Арктика - територія діалогу».

«Російські прикордонники не могли знати, хто намагається проникнути на платформу «Прирозломної» - на тлі кривавих подій в Кенії всяке могло бути», - заявив Путін.

Він додав, що дії активістів «Грінпіс» могли становити загрозу як для життя і здоров'я працюючих на платформі фахівців, так і для екології, передає РІА «Новини».

«При акціях подібного роду, а там проводилися в цей момент і підводні роботи, могло статися все що завгодно: і оператори могли помилитися, технологічні збої могли відбутися. Створена була загроза життю і здоров'ю людей. Хіба такі піар-акції варті можливого настання подібних найтяжких наслідків?» - сказав Путін.

Президент Росії підкреслив, що краще б представники цієї організації взяли участь в Арктичному форумі, і в ході цієї зустрічі висловили свої занепокоєння, винесли на дискусію існуючі проблеми.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 вересня «Грінпіс» заявив про захоплення своїх 29 активістів, у тому числі шести британців, російськими спецслужбами, які штурмували корабель групи в Арктиці. Пізніше стало відомо, що на судні знаходиться громадянин України.

Команду судна Arctic Sunrise після часткового допиту в управлінні Слідчого комітету по Мурманській області перевели в слідчий ізолятор.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474