У тих регіонах України, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні не вище 8 градусів тепла, опалювальний сезон може початися раніше.

Про це повідомив на виїзній колегії Міністерства регіонального розвитку віце-прем’єр Олександр Вілкул, якого цитує прес-служба Кабінету міністрів.

За словами Вілкула, до початку опалювального сезону в Україні залишилися лічені дні. «Згідно із завданням уряду, до 1 жовтня мають бути готові всі об'єкти житлово-комунального господарства. Всі акти та паспорти готовності мають бути підписані відповідними інспекціями», - підкреслив він.

За його словами, підготовчі роботи до опалювального сезону в цілому по країні виконані на 98%.

«Відповідно до законодавства, опалювальний сезон може розпочатися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні плюс 8 градусів» , - розповів Вілкул.

За інформацією з регіонів, вже готові до зими більше 201 тис. житлових будинків, що становить 98,3% від запланованого. З них паспорти готовності є у 200 тис. 215 будинків. У трьох регіонах підготовчі роботи вже завершені - це Тернопільська, Миколаївська та Донецька області. Прискорити роботи повинні Волинська, Сумська, Львівська і Черкаська області.

Як повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що опалювальний сезон розпочнеться без ексцесів.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що опалювальний сезон буде розпочато своєчасно, газу в сховищах вистачає.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245