Підписання Україною договору про асоціацію з Євросоюзом - не катастрофа для Росії, але економічна взаємодія буде звужуватися, заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв.

«Після підписання договору з Євросоюзом катастрофи не станеться, ми будемо і надалі співпрацювати, але обсяг економічної взаємодії буде звужуватися», - сказав Медведєв журналістам за підсумками засідання Вищої євразійської ради в Астані, в рамках якої відбулися також переговори з українським прем'єром, повідомляє РІА «Новости».

Він також підкреслив, що позиція Росії з приводу асоціації України з ЄС і прагнення до Митного союзу - не є ультиматумом. «Це ніякий не ультиматум. Ми раді, що сьогодні були присутні (на Вищій євразійській раді. - Ред.) наші спостерігачі - Україна і Киргизія», - сказав Медведєв.

Він ще раз підтвердив, що Росії у разі підписання Україною договору з ЄС про асоційоване членство доведеться в рамках СНД застосувати захисні заходи.

Медведєв пояснив, що як тільки Україна підпише договір з ЄС про асоційоване членство, то «швидше за все, отримає значні потоки європейських товарів, які будуть тиснути на український ринок і, в кінцевому рахунку, ці європейські товари опинятимуться на нашому ринку».

«Ми не можемо байдуже до цього ставитися, тому в рамках підписаного нами договору про зону вільної торгівлі країн СНД, а в ньому беруть участь і Росія, і Україна, нам доведеться застосовувати спеціальний додаток номер 6 про захисні заходи у разі загроз економічного характеру, якщо такі будуть», - сказав прем'єр РФ журналістам.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», - заявив він.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284