Україна продовжує працювати над диверсифікацією поставок енергетичних ресурсів і прагне у майбутньому досягти енергетичної незалежності. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час спілкування з представниками ЗМІ у Нью-Йорку, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Будувати економіку на власних енергетичних ресурсах або на ресурсах , які ми будемо купувати на ринку за цінами, що будуть нас задовольняти. Питання енергетичної незалежності є для нас стратегічним», - підкреслив Янукович.

Він зазначив, що Україна продовжує шукати можливості збільшення видобутку власного газу. «Ми зараз вже видобуваємо 21 млрд кубометрів газу, і поступово цей видобуток буде зростати», - додав він.

За словами Президента, у плани України входить разом зі світовими партнерами до 2017 року збільшити видобуток газу. «Це наша мрія, яку ми хочемо здійснити», - сказав Янукович.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький очікує, що повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138