Україна готова обговорювати з Росією питання, що виникають у зв'язку з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС, у тому числі і в тристоронньому форматі - із залученням Європейського Союзу.

Про це сказав сьогодні на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс , коментуючи заяву прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про те , що Україна , підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом , втратить привілеї у торгівлі з Росією.

« Ми уважно ставимося до застережень і питань , які виникають у російської сторони щодо укладення Угоди про асоціацію , і неодноразово керівництво України висловлювало готовність до предметного обговорення цих питань з російською стороною , в тому числі й у тристоронньому форматі із залученням сторони ЄС», - сказав Перебийніс.

При цьому він зазначив , що на сьогоднішній день Україна є учасницею угоди про зону вільної торгівлі СНД, яка продовжує діяти , передає «УНІАН».

«Ми не бачимо ніяких підстав для того , щоб ця угода якимось чином припиняла свою дію щодо України , яка підписала цю угоду, і парламент її ратифікував», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm , 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305