На відміну від 2009 року , коли рейтингове агентство Moody's присвоїло Україні рейтинг «Caa1», у поточному році економічна ситуація набагато краща. Про це у своєму огляді пишуть аналітики інвестиційної компанії Eavex Capital .

Експерти нагадують , що Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг єврооблігацій України до «Саа1» з «B3» і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.

У той же час , за їхніми словами , Україна вже мала такий рейтинг у 2009 році.

« Україна вже мала рейтинг «Caa1» від Moody's у кризовому для країни 2009 році. Природно , стурбованість аналітиків рейтингового агентства небезпідставна , але зазначимо , що поточна економічна ситуація в Україні значно краща, ніж у 2009 році», - переконані вони.

Зокрема , на їхню думку, макроекономічні показники , такі як рівень держборгу і платіжний баланс , свідчать про некритичну ситуації.

« За січень-липень 2013 року Україна мала позитивне сальдо платіжного балансу в розмірі $1,88 млрд у порівнянні дефіцитом платіжного балансу у $13,73 млрд зафіксованого за підсумками 2009 року. Також , нагадаємо , що відношення держборгу до ВВП зараз на рівні 37%, що цілком прийнятно», - вважають експерти.

Нагадаємо , на думку агентства , основною причиною рішення стало подальше погіршення зовнішньої ліквідності країни з моменту останнього зниження рейтингу в грудні 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176