Російська влада з початку поточного тижня посилила контроль імпорту овочів і фруктів з Польщі, звинувативши польських постачальників у порушенні діючих фітосанітарних норм. Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР.

Россільгоспнагляд заявляє, що польські постачальники порушують не лише російські, а й міжнародні фітосанітарні стандарти.

За даними польського агентства, днями ця служба затримала поставку до Росії 44 тонн яблук і груш, виявивши в них занадто великий вміст залишків пестицидів і нітратів.

РАР повідомляє, що минулої суботи голова Россільгоспнагляду Геннадій Онищенко заявив, що російські власті підозрюють, що в Росію через Польщу потрапляють низькоякісні продукти за підозрілими схемами, повідомляє «УНІАН».

«Працюють якісь нелегальні, а часто кримінальні схеми, коли до Польщі привозиться продукція, яка потім оформляється як ніби польська і через Білорусь потрапляє на російський ринок», - заявив Онищенко.

Він зазначив, що в його зауваженнях немає ніякого політичного підтексту, а головним мотивом є бажання влади убезпечити здоров'я росіян.

РАР нагадує, що нещодавно Россільгоспнагляд висловлював зауваження до якості поставленого із Польщі м'яса і молочних продуктів, не виключаючи введення ембарго на їх поставку в РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289