Багато в чому проблеми в банку «Даніель» були спровоковані окремими ЗМІ і політиками, які просто захотіли отримати дешевий піар «борців за справедливість».

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи ситуацію в банку.

«Банк «Даніель» дійсно переживає непрості часи. Але це не означає, що він є банкрутом, як пишуть окремі ЗМІ. На даний момент банк «Даніель» поміняв свою назву на «Аурус» - швидше за все, з бажанням позбутися від колишньої назви і почати створювати позитивний імідж для «Аурус» банку. Хоча, згідно з українським законодавством, зміна назви не звільняє банк від виконання своїх зобов'язань за депозитними вкладами перед фізичними особами», - констатує експерт.

Охріменко вважає, що багато в чому проблеми в банку були спровоковані окремими ЗМІ і політиками, які просто захотіли отримати дешевий піар «борців за справедливість».

«Багато вкладників банку «Даніель», йдучи на поводу у політиків, створюють проблеми для банку і тим самим ускладнюють процес погашення депозитів. І світова практика, і український досвід показали, що мітингами не можна нічого вирішити, можна тільки погіршити ситуацію. Чим швидше припиняться мітинги і скандали, тим швидше вкладники банку отримають свої депозити», - переконаний він.

Експерт зазначає, що більша частина активів фінустанови - це кредити юридичних осіб, які в певній мірі і створили проблеми з погашенням депозитів фізичним особам у банку «Даніель». Частина цих кредитів були видані ще до кризи, і тепер щодо них є низка проблем, які складно вирішити, якщо не вилучити закладене майно і не продати його.

«За даними річного звіту за 2012 рік, загальна сума майна становить близько 630 млн грн, що значно перевищує суму виданих кредитів. Навіть частковий продаж закладеного майна дозволить забезпечити банк необхідними коштами для погашення поточних боргів за депозитами фізичним особам», - додав фінансист.

За його словами, згідно зі звітом банку «Даніель» за перше півріччя 2013 року, він виконує всі вимоги НБУ щодо ліквідності, і може повноцінно функціонувати як банк.

Охріменко констатує, що нещодавні виплати за депозитами банків «Таврика» та «ЕРДЕ банк» показали, що Фонд гарантування вкладів оперативно і в повному обсязі виплачує суми менше 200 тис. грн всім вкладникам - фізичним особам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136