Білий дім заявив, що він «стурбований» спробами Сомалійського угруповання «Аш- Шабаб» завербувати американських громадян, повідомляє Sky News.

«Ми протягом деякого часу дуже ретельно стежимо і стурбовані спробами «Аш - Шабаб» рекрутувати американців або людей, які живуть у США, для того, щоб вони приїхали в Сомалі», - заявив заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс.

За інформацією представника конгресу США від штату Нью-Йорк Пітера Кінга, «Аш - Шабаб» взяла на роботу близько 50 осіб із сомалійсько-американської громади в США.

У свою чергу президент Сомалі Шейх Хасан Мохамуд повідомив, що ісламістське угрупування представляє загрозу не тільки для Африки. «Сьогодні є чіткі докази того, що «Аш -Шабаб» представляє загрозу не тільки Сомалі і сомалійському народові. Це угрупування є загрозою для Африканського континенту і для всього світу», - сказав він у своєму виступі в Університеті штату Огайо.

Раніше сомалійське угруповання, яке має зв'язки з «Аль-Каїдою», взяло на себе відповідальність за напад на торговий цент.

Як раніше повідомляв ForUm, терористи захопили торговий центр вдень, 21 вересня. У момент атаки в центрі перебувало близько тисячі покупців.

23 вересня сили безпеки Кенії взяли під контроль всі поверхи торгового центру Westgate в Найробі.

Підтверджене число жертв теракту склало 62 людини. У кенійському відділенні Міжнародного Червоного хреста раніше вказували, що загинули 69 людей, потім там уточнили, що загиблих 62. Понад 170 осіб постраждали.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138