Україна може підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і зберегти партнерські відносини з Росією, вважає 42-й президент США (1993-2001 рр.) Білл Клінтон.

Про це він сказав під час дискусії «Завтрашній світ очима творців сьогоднішнього дня» на 10-й щорічній зустрічі YES «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху» в Лівадійському палаці у Криму.

«Я думаю, що ви можете чудово існувати з Росією і бути в Асоціації з Євросоюзом або бути членом Євросоюзу. У вашій історії були хороші приклади взаємодії і з тією, і з іншою стороною», - сказав колишній американський лідер, повідомляє «УНІАН».

Зі свого боку, екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер заявив, що Україна - країна «вражаючого потенціалу: в ​​ економіці, географії, орієнтована на Європу у своєму мисленні».

«Я сподіваюся , ви можете звести все це воєдино. Я згоден з президентом Клінтоном: ми будемо з вами і ми допоможемо вам на цьому шляху. Певні проблеми доведеться подолати по шляху до угоди про асоціацію. Я б хотів, щоб вона була підписана і перед вами відкрилися двері в майбутнє», - зазначив екс-прем'єр Великобританії.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267