Обстановка в Одеській області стабілізувалася. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час «Години запитань до уряду» заявив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«На сьогоднішній день обстановка в області повністю стабілізувалася. Загрози збільшення масштабів підтоплення немає. Йде контрольоване сходження високої води з короткочасним підняттям в окремих місцях Татарбунарського району», - сказав Болотських.

«При взаємодії з місцевою владою було забезпечено своєчасне відселення 590 громадян із 9 населених пунктів. Вони розташувалися у гуртожитках, будинках культури та у родичів. Сили Держслужби були збільшені зі 130 до 200 чоловік особового складу та з 40 до 60 одиниць техніки і насосного обладнання. Створено резерв зі 130 осіб і 40 одиниць техніки за рахунок сил сусідніх регіонів. Відкачено воду у всіх 449 підтоплених будинках, відведено воду в 750 домогосподарствах», - сказав Болотських.

За його словами, всього силами ДСНС відкачено 120 кубометрів води.

«Крім цього, налагоджена доставка їжі і надана допомога з перевезення майна з підтоплених будинків. Для доставки «швидких» до лікувальних установ чергувала рятувальна техніка підвищеної прохідності. Щоб уникнути поширення інфекційних захворювань, з 63 колодязів продезінфіковано 49. Взяті аналізи води з 5 водонапірних веж та 5 артезіанських свердловин», - зазначив він, додавши, що спільно з ветеринарними службами були утилізовані всі загиблі тварини.


Як повідомляв ForUm, протягом 12-14 вересня внаслідок сильних опадів були підтоплені 399 житлових будинків у 13 населених пунктах Тарутинського (304), Болградського (55), Арцизького (32) і Саратського (8) районів, евакуйовано майже 600 осіб.

Під час повені загинули дві людини.

На місці працювала урядова комісія.

Обсяг збитків від повені в Одеській області, за попередніми розрахунками, становить майже 100 млн гривень.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188