54 футбольні асоціації, що входять в УЄФА, підтримали ідею перенесення Чемпіонату світу з футболу 2022 року на зиму. Про це повідомив віце-президент ФІФА Джим Бойс.

За його словами, зараз суперечки ведуться навколо того, коли саме його проводити - у січні чи в листопаді і грудні 2022 року. В УЄФА погодилися з тим, що проводити чемпіонат у Катарі влітку неможливо через кліматичні умови, коли температура повітря може досягати 50 градусів Цельсія.

«Учасники зустрічі дійшли висновку, що проводити чемпіонат світу в Катарі влітку неможливо», - сказав віце-президент ФІФА Джим Бойс.

Він додав, що зараз ведуться суперечки навколо місяця проведення чемпіонату. Англійська футбольна асоціація хоче переконатися в тому, що час проведення чемпіонату не порушить календар проведення ігор у Великобританії. Тим часом в УЄФА схиляються до проведення ігор у січні, щоб не порушити час проведення Ліги чемпіонів.

Проте Джим Бойс, який у минулому займав посаду президента Ірландської футбольної організації, каже, що не хоче, щоб ФІФА приймала рішення про час проведення чемпіонату в поспіху. «У нас в запасі ще дев'ять років, і багато хто вважає, що ФІФА потрібно зустрітися з усіма основними учасниками і прийти до оптимального рішення», - заявив Бойс.

Керівництво ФІФА має винести остаточне рішення про перенесення ігор на зиму під час своєї зустрічі в Цюріху, запланованої на 3 жовтня цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

633