Україна має намір підписати з Китаєм протокол фітосанітарних вимог до 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно з ним, представники України та Китаю обговорили можливі поставки ячменю і сої під час засідання українсько-китайської підкомісії зі співробітництва в сільському господарстві 18 вересня.

Повідомляється, що міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк прогнозує підписання до 2014 року протоколу фітосанітарних вимог, що дозволить почати експортувати в Китай дану продукцію.

За його словами, наступного року Україна планує розширити асортимент продукції, що поставляється, на пшеницю, ріпак і шрот.

Повідомляється, що протягом 7 місяців поточного року товарообіг між Україною та Китаєм зріс на 43,54%, або на 118 млн доларів у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року і склав майже 389 млн доларів.

У Китай було експортовано сільгосптоварів на суму 283 млн доларів, а імпорт китайської сільгосппродукції склав 106 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229