Колишній глава ЦВК Володимир Шаповал не може сказати про Конституційний суд України нічого хорошого. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Україна молода».

« Про Конституційний суд , як про відомого суб'єкта - або добре , або нічого. Доброго я , на жаль , нічого сказати не можу. Хоча певною мірою всі процеси , які навколо нього відбувалися , об'єктивні . Згадайте народних депутатів першого скликання і порівняйте з народними депутатами останнього скликання. Тому думати, що з КС має відбуватися щось інше - наївно», - сказав він.

На його думку , державно-політичний розвиток України «йде не по висхідній , а як мінімум рівно , без пульсу». «Причин багато: рівень політичної свідомості та культури , пострадянська ментальність , притаманна нашому соціуму і т.д. У нас немає проблеми втрати репутації», - зазначив Шаповал.

Він вважає, що політичну корупцію у різних її проявах можна подолати не тільки превентивними , але і жорсткими каральними засобами. «Лікування вимагає декількох стадій : спочатку - уколи , потім - хірургічне втручання. Головне - наявність політичної волі і влади , і конкретних виконавців , які б це робили», - підсумував Шаповал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258