Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов зажадав від міністерств і відомств негайного виконання його доручення щодо підготовки графіків погашення заборгованості щодо заробітних плат по десяти найбільшим підприємствам-боржникам . Про це , як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати , внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості .

«29 липня я давав доручення деяким міністерствам і відомствам щодо підготовки графіків погашення заборгованості по заробітних платах по десяти найбільшим боржникам . Я отримав відповіді тільки від Міноборони і «Укроборонпрому». Вимагаю негайного виконання цього доручення від Міністерства інфраструктури , Міністерства аграрної політики та Міністерства регіональної політики та будівництва», - сказав він.

Також Арбузов дав доручення всім центральним і місцевим органам влади спільно з органами прокуратури налагодити координацію дій і вирішити питання боргів і неформальної зайнятості. «Скоректувати і забезпечити необхідне дотримання графіків погашення боргів по зарплатах перед Пенсійним фондом , графіки повинні виконуватися по кожному підприємству галузі , в кожній області», - сказав він.

Міністерству доходів і зборів , а також органам прокуратури було доручено проводити постійну роботу з підприємствами-боржниками.

Як повідомляв ForUm , перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив до кінця року ліквідувати заборгованість із заробітної плати на підприємствах комунальної та державної форм власності . Графіки погашення мали бути надані на затвердження до 1 вересня. Особливу увагу Арбузов акцентував на тому , що 10 найбільших комунальних підприємств-боржників повинні ліквідувати заборгованість до 1 листопада. Борг цих підприємств складає 15,44 млн грн із 28 млн загального боргу комунальників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268