Створення сприятливих умов для інвестицій є запорукою економічного розвитку країни , сказав Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Луцьку. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема , він підкреслив важливість доступності кредитів для підприємців.

« Процентна ставка за кредитами , що надані підприємцям державою , повинна знизитися до кінця 2013 року до 14%» , - сказав Президент , додавши , що ця процентна ставка у 2014 році має зменшитися до 10-11%.

За словами Януковича , в Україні щороку зростає рівень інвестицій. Разом з тим він звернув увагу на необхідність збільшувати випуск продукції з високою доданою вартістю. «Додана вартість на кожному технологічному циклі дає фінансовий результат, дає робочі місця», - сказав Глава держави.

У цьому контексті Президент нагадав про механізм державно-приватного партнерства. « На рівні держави сьогодні створені умови для державно-приватного партнерства , яке створює мотивації для інвесторів , для бізнесу. Умови ведення бізнесу повинні постійно спрощуватися , і будь-який підприємець , потенційний інвестор , знаючи , що у цій державі такі умови і інвестиції можна повертати , мати прибуток , безумовно , будуть прагнути до цього», - підкреслив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261