У засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко знову виникло передчуття, що в лікарні може бути радіація. Про це вона сьогодні заявила головному лікарю ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайлу Афанасьєву, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Подібні твердження є повним абсурдом, оскільки радіаційний фон у приміщеннях лікарні, по-перше, неодноразово перевірявся, по-друге, ЦКЛ - це медичний заклад, в якому постійно на стаціонарному лікуванні, крім Тимошенко, перебувають ще сотні людей, і перевірки не тільки радіаційного фону, але й інші (санітарно-епідеміологічні) здійснюються тут постійно», - йдеться в повідомленні.

Однак, незважаючи на специфічність поведінки засудженої, яка неодноразово робила провокаційні заяви, вимагаючи перевірити її косметику на вміст миш'яку, керівництво Качанівської колонії спільно з керівництвом лікарні прийняло рішення про організацію позапланової перевірки радіаційного фону в медичній установі.

Згідно з повідомленням, така перевірка буде проведена сьогодні в найближчі кілька годин.

«ДПтСУ розцінює подібні безпідставні заяви Тимошенко як спробу влаштувати провокації», - зазначили у відомстві.

На даний момент засуджена проводить побачення зі своїм захисником Євгенією Тимошенко. Тому в пенітенціарній службі не виключили можливості поширення останньою помилкових повідомлень про сформовану ситуацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370