Президент Європейського парламенту Мартін Шульц виступає за підписання Угоди про асоціацію з Україною, однак зазначає, що рішення залежатиме не тільки від Брюсселя, але і від Києва.

Про це він заявив сьогодні в Страсбурзі на прес-конференції за підсумками обговорення виступу президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу про ситуацію в ЄС.

«Європейський Союз хоче бачити Україну якнайближче до ЄС» , - сказав президент Європарламенту.

«Я особисто дуже підтримую підписання Угоди, при можливості, у Вільнюсі, але це залежить не тільки від нас, але також від того, які зусилля будуть докладені в Києві», - додав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Шульца, підписання Угоди про асоціацію залежатиме багато в чому від здатності української влади виконати висунуті Європейським Союзом критерії, в тому числі щодо забезпечення повноцінної парламентської демократії і вирішення складних справ.

«Я маю на увазі не тільки справу (колишнього прем'єр-міністра України Юлії . - Ред.) Тимошенко, а й інші» , - сказав він.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261