Відповідальність за замах на міністра внутрішніх справ Єгипту Мохаммеда Ібрагіма взяло на себе підконтрольне «Аль-Каїді» ісламістське угруповання «Ансар Бейт аль-Макдис», повідомляє Agence France-Presse з посиланням на форум угруповання в Інтернеті.

Представники «Ансар Бейт аль-Макдис» у своєму повідомленні подякували Богові, що дозволив їм здійснити напад, і попросили вибачення за те, що їм «не вдалося вбити тирана».

Бойовики пообіцяли влаштувати повторну атаку на Мохаммеда Ібрагіма, а також здійснити напад на міністра оборони Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі. Ісламісти звинувачують їх у вбивствах сотень прихильників поваленого президента Єгипту Мохаммеда Мурсі.

Замах на міністра внутрішніх справ Єгипту Мохаммеда Ібрагіма стався 5 вересня. Бойовики заклали бомбу в автомобіль, який стояв біля будинку міністра, на шляху проходження його кортежу. Унаслідок вибуху загинула одна людина, проте сам міністр не постраждав, пише «Lenta.ru».

Єгипетські ісламісти, що належать до руху «Брати-мусульмани», який підтримує Мохаммеда Мурсі, не визнають нової влади і вимагають повернути законного, на їхню думку, президента. З дня зміни влади в країні проходять сутички ісламістів з поліцією, яка продовжує арештовувати і віддавати під суд прихильників Мурсі.

Мохаммед Мурсі, який займав посаду президента Єгипту з 2011 року, був відсторонений від влади військовими 4 липня. Переворот був спровокований масовими антиурядовими виступами. Мурсі, як і багато інших лідерів «Братів-мусульман», взятий під варту. Йому пред'явлено звинувачення в підбурюванні до вбивства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219