Москва закликає Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Якщо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю у цій країні дозволить уникнути ударів, то ми негайно включаємося в роботу з Дамаском», - сказав Лавров.

«Закликаємо сирійське керівництво не тільки домовитися про взяття місць зберігання хімічної зброї під міжнародний контроль, але і про подальше знищення, а також про повноцінне приєднання до організації по забороні хімічної зброї», - заявив міністр, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, Росія вже передала свою пропозицію міністрові закордонних справ Сирії, який знаходиться в Москві. «І розраховуємо на швидку і, сподіваюся, на позитивну відповідь», - підсумував Лавров.

Загострення ситуації в Сирії відбулося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаска, організовану військами уряду.

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237