Народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що інтеграція в ЄС успішно об'єднала і більшість, і опозицію у прийнятті євроінтеграційних законопроектів і продемонструвала, що Верховна Рада може працювати дуже конструктивно.

Про це, як повідомляє прес-служба ПР, він сказав в ефірі телеканалу БТБ, коментуючи ухвалення низки євроінтеграційних законопроектів, які парламент проголосував конституційною більшістю.

Чечетов зазначив, що таке об'єднання у Верховній Раді налаштовує на позитивний результат щодо підписання Угоди з ЄС.

Він підкреслив, що в Європі вже відзначили плідну роботу українського парламенту.

«Навіть Європа аплодує конструктивній роботі парламенту, а тон цієї роботи поставив Президент, коли він прийшов на відкриття парламенту і в такому яскравому і стислому, але дуже конкретному конструктивному виступі чітко розставив акценти і пріоритети, відмітивши безальтернативність курсу на євроінтеграцію», - сказав народний депутат.

Коментуючи прийняті закони, він повідомив, що, зокрема, закон про посилення гарантій незалежності суддів змінить процедуру їх призначення та звільнення і зменшить роль державних органів у цьому процесі, що дозволить наблизитися до європейської моделі судочинства.

«На сьогоднішній день ми прийняли рішення внести зміни в Конституцію, де за рамки впливу на процес призначення суддів виводиться парламент. Він не буде брати участь ні в призначенні, ні у звільненні суддів. Елемент лобізму буде зведено до нуля», - зазначив депутат.

Нагадаємо, 9 вересня голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що парламент прийме останні законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, на початку жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

525