Перший тиждень роботи Верховної Ради України після літньої відпустки довів можливість досягнення консенсусу між різними політичними силами щодо прийняття законодавства у сфері європейської інтеграції. Про це йдеться у заяві Посла Євросоюзу Яна Томбінського за результатами голосування у Верховній Раді цього тижня, повідомляє представництво ЄС в Україні.

«Однак у найближчі тижні слід зберігати таку ж мобілізацію, необхідну для завершення решти роботи», - зазначив він.

За його словами , Партія регіонів , «Батьківщина» , «УДАР» і «Свобода» показали свою рішучість прийняти потрібні закони і провести реформи , що «робить бажання України підписати Угоду про асоціацію з ЄС більш правдоподібним».

«Більше 350 депутатських голосів на підтримку необхідних законів є найкращою відповіддю тим , хто сумнівався в політичній волі України продемонструвати відчутний прогрес у реформах. Отже, дуже важливий крок у напрямі підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі наприкінці листопада був зроблений», - підсумував Томбінський.

Як повідомляв ForUm, у четвер парламент включив до порядку денного і направив до Конституційного Суду зміни до Конституції в частині посилення гарантій незалежності суддів , а також призначив дату виборів у п'яти «проблемних» округах.

Спікер парламенту Володимир Рибак повідомив , що цього тижня народні депутати розглянули сім законопроектів євроінтеграційного напряму.

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства , вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369