Верховна Рада може розглянути зміни до Конституції України в частині посилення гарантій незалежності суддів відразу після Нового Року. Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік під час зустрічі з делегацією Ради Європи на чолі з Секретарем Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія ) Томасом Маркертом у п'ятницю , повідомляє прес-служба Калєтніка.

«Ми розраховуємо , що після висновку Конституційного суду , відповідно до закону , ми зможемо розглянути ці зміни до Конституції вже на 4-й сесії парламенту. Тобто це можливо відразу після Нового року», - зазначив Калетник.

«Зважаючи на таку велику кількість парламентаріїв , які підтримали направлення законопроекту до Конституційного суду для отримання його висновку , ми сподіваємося на те , що 300 необхідних голосів для внесення змін до Конституції будуть», - зазначив перший заступник голови парламенту.

«Хоча ми не виключаємо досить великих дискусій з цього приводу , тому що і вчора вони йшли . Питання непросте. Так, політизоване», - додав він.

Також Калєтнік висловив сподівання , що на наступному пленарному тижні парламент розгляне зміни до Конституції , які стосуються розширення повноважень Рахункової Палати України , оскільки на цьому тижні це питання не знайшов розуміння у народних депутатів . «Замість того , щоб розглядати законопроект по суті , йшло обговорення того , скільки і яка політична сила може отримати відповідних посад у самій Рахунковій палаті», - заявив перший заступник голови парламенту.

Як повідомляв ForUm, у четвер парламент включив до порядку денного і направив у Конституційний Суд зміни до Конституції в частині посилення гарантій незалежності суддів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366