Секретар Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія ) Томас Маркерт привітав «позитивні кроки, які зробила Верховна Рада в останні дні». Як повідомляє прес-служба Верховної Ради України, про це він сказав сьогодні під час зустрічі першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калетника з делегацією Ради Європи.

«Для нас особливо важливим є рішення направити зміни до Конституції до Конституційного суду. Це показує, що політичні партії можуть об'єднатися в інтересах країни», - зазначив він.

Під час зустрічі Калетник розповів про роботу парламенту над законодавчими актами, спрямованими на подальшу демократизацію всіх сфер суспільного життя. У цьому контексті він детально зупинився на роботі над законопроектом «Про прокуратуру», зазначивши, що з моменту вступу України до Ради Європи Верховна Рада України у співпраці з низкою європейських інститутів, у тому числі Венеціанською комісією, напрацювала значну кількість документів, у яких викладено нові стандарти діяльності органів, які можна використовувати при реформуванні прокуратури в Україні.

Калетник висловив сподівання, що найближчим часом Україна отримає від Венеціанської комісії експертні висновки щодо цього важливого законопроекту. «Ми вважаємо, що прийняття нового закону дозволить зробити один крок у напрямку демократизації роботи органів», - сказав він.

У свою чергу Маркерт охарактеризував проект закону «Про прокуратуру» як «хороший фундамент для всебічного реформування прокуратури», і висловив сподівання, що Венеціанська комісія направить відповідні експертні висновки якомогашвидше.

Нагадаємо, у четвер парламент включив до порядку денного і направив до Конституційного суду зміни до Конституції в частині посилення гарантій незалежності суддів, а також призначив дату виборів у п'яти «проблемних» округах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276