У Вінниці під час затримання п'ятеро хуліганів вчинили опір і завдали тілесних ушкоджень двом працівникам міліції. Про це повідомляє ГУ МВС у Вінницькій області.

Згідно з повідомленням, близько сьомої години ранку на лінію «102» надійшло повідомлення від жителя Вінниці про те, що в його дворі на вулиці Свердлова порушує громадський порядок компанія п'яних людей. Хулігани голосно лаялися, на зауваження мешканців будинку не реагували і завдали заявнику тілесні ушкодження.

Щоб припинити хуліганські дії, за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група міліції. «Компанія з п'яти чоловіків продовжувала розпивати спиртні напої. На вимогу працівників припинити протиправні дії, молоді люди поводилися неадекватно, влаштували бійку, намагалися заволодіти табельною вогнепальною зброєю. Під час бійки зловмисники завдали двом працівникам міліції тілесні ушкодження», - наголошується в повідомленні.

Як повідомив начальник 2-го відділу міліції Олександр Корол , на місце події була направлена ​​додаткова слідчо-оперативна група міліції.

Міліціонер-водій, який прибув у складі додаткової групи міліції, розповів, що він з колегами намагався вгамувати зловмисників, проте це ще більше додало їм агресії, хулігани намагалися зірвати погони з міліціонера і пошкодили йому формений одяг.

Зупинив п'яних тільки попереджувальний постріл у повітря його колеги. Зловмисників затримали і доставили у відділ міліції.

Як пояснив один із затриманих, у дворі з друзями він таким чином відзначав свій день народження.

За даним фактом порушено кримінальні провадження за ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків), ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.296 (хуліганство ) КК України. Підозрюваним загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі. Триває розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277