Перевірка не підтвердила підозри про реекспорт продукції української компанії Roshen на ринок Росії з третіх країн. Про це глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко сказав на прес-конференції в Москві.

«Була дана команда Челябінську і Новосибірську, щоб провели перевірку. Поки ті перевірки, які вони проводять, не виявили поставок, незважаючи на заборону. Значить, не ласуни хабаровчани, і вони не доїли ті цукерки, які були завезені раніше. Дай Бог, щоб це було так», - сказав глава Росспоживнагляду.

На його думку, такі поставки можна організувати із Казахстану в Новосибірськ і Челябінськ, звідки йдуть товари в Сибір і Зауралля.

Онищенко нагадав, що коли було прийнято рішення про заборону ввезення цукерок у РФ, не було заборони на їх обіг з метою реалізувати продукцію, яка вже поставлена на ринок, оскільки великих запасів не було. Крім цього, не введена заборона на продаж цукерок Липецької фабрики Roshen і фабрики компанії в одній з країн Прибалтики, бо до них конкретно питань не було.

Нагадаємо, раніше Онищенко заявив, що Україна намагається налагодити схему ввезення цукерок компанії Roshen до Росії через Казахстан, оскільки його на Далекому Сході пригостили цими «до болю знайомими» цукерками.

Наприкінці липня Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261