Проблеми на українсько-російській митниці обговорюватимуться 10 вересня в Києві на позачерговому засіданні підкомісії торгово-економічних відносин Україна-Росія. Про це , як передає кореспондент ForUm'у , заявив урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією та країнами СНД Валерій Мунтіян у ході тематичних слухань у комітеті ВР з питань економічної політики.

Він сподівається , що низку питань буде врегульовано в ході цього заходу. «Адже не секрет , що , незважаючи на значне поліпшення обстановки з оформленням вітчизняних товарів на російській митниці , стосовно низки груп продукції проблеми зберігаються в порівнянному обсязі. Це стосується , перш за все , продуктів харчування. Практично вирішене питання з товарами , затриманими на залізниці , проте на автошляхах проблеми зберігаються», - сказав чиновник.

За його словами , очікується , що на засідання прибудуть представники Федеральної митної служби Росії , Мінекономрозвитку , Міністерства промисловості і торгівлі. « На зустріч запрошений прем'єр-міністр України Микола Азаров для того , щоб остаточно розставити всі крапки над «і» та зняти всі питання», - зазначив Мунтіян.

У той же час він запевнив , що «митна війна» не є якоюсь репетицією реакції Москви на підписання Києвом Угоди про асоціацію з Євросоюзом і створення з ним поглибленої зони вільної торгівлі (ЗВТ).

«Для таких дій немає ні економічних , ні політичних підстав і передумов . Більше того , відомо , що РФ і сама розвиває співробітництво з ЄС , у т.ч. опрацьовує питання створення спільної ЗВТ , не кажучи вже про те , що Європа - стратегічно важливий для росіян зовнішньоторговельний партнер» , - резюмував Мунтіян.

Як повідомлялося раніше , Федерація роботодавців України (ФРУ ) заявила , що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися у ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив , що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією , але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

504