Сирійський уряд не застосовував хімічну зброю. Про це , як передає кореспондент ForUm’y , в ході прес -конференції повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль .

«Те , що зараз нав'язують нам, це все неправда. Те , що наш уряд може застосувати хімічну зброю, це маразм , нісенітниця» , - заявив він.

За його словами , випадок застосування хімічної зброї в Сирії наприкінці серпня - не перший .

«Якщо говорити про хімічну зброю , то ще 19 березня був зареєстрований перший випадок її застосування в Сирії. І було доведено , що це справа рук бандитських груп , яких на Заході люблять називати опозицією», - підкреслив він.

За його словами , тоді влада Сирії зверталася до ООН з проханням відправити на місце події групу експертів для розслідування , але це прохання було задоволене через 5 місяців.

« До цього часу бандитські групи встигли сховати всі сліди . Відразу ж після прибуття експертів у Дамаск 21 серпня терористами був розіграний спектакль із застосуванням хімзброї у Східній Гуті , що за 3 км від готелю , де перебувала ця комісія . Захід , звичайно , поспішив звинуватити нашу владу, ще не знаючи , чи було застосовано цю зброю, і якщо так , то ким» , - підкреслив він.

Нагадаємо , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму у Сирії навіть у тому разі, якщо не отримає підтримку конгресу США.

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1-го вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна виступає проти розв’язання ситуації у Сирії військовими засобами.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256