Уряд подав на розгляд до Верховної Ради майже 200 законопроектів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 4 вересня, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

Прем'єр визначив два головні питання, життєво важливі для країни, які чекають на розгляд Верховної Ради: законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, і держбюджет на 2014 рік.

«Уряд і Верховна Рада повинні зробити законами ті норми, які необхідні для підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Зовсім короткий час відділяє нас від саміту у Вільнюсі, тому нічого не може бути відкладено, тим більше - потонути в безплідних дискусіях», - сказав він.

За словами Азарова, нагальними є законопроекти, пов'язані з удосконаленням виборчого законодавства, реформуванням виборчої системи, правосуддя та правоохоронних органів, а також законопроекти, спрямовані на боротьбу з корупцією і поліпшення бізнес-клімату в нашій країні.

«Частина таких законопроектів вже узгоджена з відповідними європейськими інститутам, і після остаточного опрацювання буде внесена до Верховної Ради, переконаний, прийнята парламентом у вересні жовтні» , - зазначив прем'єр-міністр.

Серед проектів, поданих урядом, прем'єр особливо виділив ті, які спрямовані на підтримку вітчизняного виробництва та стимулювання економічної активності.

«На наше переконання, важливим для розвитку економіки України є продовження перетворень, спрямованих на подальшу дерегуляцію підприємницької діяльності та поліпшення інвестиційного клімату», - сказав він.

Також серед першочергових завдань для поліпшення підприємницького клімату є прийняття внесеного Президентом України законопроекту, яким пропонується скасувати 78 документів дозвільного характеру.

Крім того, проекти КМУ стосуються спрощення підприємницької діяльності, захисту прав інвесторів. «Хочу особливо підкреслити, що реальне поліпшення бізнес-клімату полягає не лише у створенні ліберальної, стимулюючої нормативної бази, але і в щоденній роботі всіх органів державної влади щодо практичної реалізації і неухильному виконанні законодавства», - зазначив Азаров. При цьому він додав, що персональну відповідальність за організацію цієї роботи несуть всі члени уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239