В Україні затвердили Державну стратегію з наркополітики до 2020 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив голова Державної служби України з контролю за наркотиками Володимир Тимошенко.

«Це важлива подія для України, адже наша країна є учасницею трьох Конвенцій ООН по боротьбі проти незаконного обігу наркотичних засобів, згідно з якими всі країни повинні були розробити відповідні Стратегії», - зазначив він.

За його словами, Стратегія в Україні розроблялася протягом трьох років.

Тимошенко розповів , що облік наркозалежних в нашій країні ведуть два відомства - Міністерство внутрішніх справ та Міністерство охорони здоров'я.

«За даними МВС, на обліку перебувають 152 тисячі наркоманів, а згідно зі статистикою МОЗ - близько 130-150 тисяч. Але ведуться і непрямі підрахунки невидимої частини айсберга. Зокрема, ін'єкційних споживачів в Україні - від 287 до 380 тисяч», - повідомив він.

Також Тимошенко навів статистику щодо наркоманів в Україні за останні три роки.

«Від 60 до 72% наркоманів - споживачі опіоїдів, це наша макова солома. Близько 7-9% - споживачі марихуани, коноплі . Від 20% - це полінаркоманія (екстазі, амфітамін і т.д.), і «відкриті» наркотики - 1-3% (наприклад, трамадол)», - підсумував Тимошенко.

Тетяна Григор'єва ,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253