Голова Верховної Ради Володимир Рибак звернувся до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ з проханням прокоментувати події, що відбулися 19 серпня під час проведення сесії Київради.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив журналістам у ході брифінгу .

«Я сьогодні звернувся з листом до генпрокурора і керівництва МВС, щоб вони поінформували, що сталося, які були дії як з одного, так і з іншого боку» , - заявив він.

За словами Рибака, як тільки надійдуть відповіді, він проінформує про них лідерів фракцій і « визначимося, що робити далі, якщо треба буде когось заслухати, ми запросимо до сесійної зали».

«Я ніколи не підтримував і не буду підтримувати бійок : ні тут, у парламенті, ні в іншому місці. Такого не буває в цивілізованих країнах. Ми йдемо в Європу. Ми - євродержава, і бити один одного при виконанні обов'язків недопустимо.

Нагадаємо, 19 серпня секретар Київради Галина Герега провела засідання ХІІ сесії Київради шостого скликання. Засідання тривало близько 15 хвилин. На розгляд депутатів було винесено п'ять питань порядку денного, які переважно стосувалися вирішення соціально-економічних проблем.

Проти проведення сесії виступали опозиційні партії, які заявляли, що Київрада втратила свою легітимність 2 червня 2013 р., коли завершився п'ятирічний термін повноважень нинішнього складу.

Активісти опозиційних партій пікетували будівлю Київради, в той же час представники профспілок та працівники бюджетних організацій проводили акцію на підтримку проведення сесії.

В цілому біля будівлі було кілька тисяч людей.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152