На сьогодні гостро стоїть питання своєчасного початку опалювального сезону, яке безпосередньо залежить від стану розрахунків підприємств теплової комунальної енергетики за спожитий природний газ. Як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства України , про це повідомив профільний міністр Геннадій Темник під час проведення засідання колегії Мінрегіону.
За його даними , найнижчий рівень розрахунків у Луганській області (19,6%), Вінницькій (26,9%), Одеській (21,4%) і Кіровоградській (29,5%) областях.

«Необхідно негайно виправити ситуацію і забезпечити стовідсоткові розрахунки за використаний природний газ за винятком різниці в тарифах» , - зазначив міністр.

За словами Темника , найбільший обсяг заборгованості за спожитий природний газ спостерігається у шести регіонах: Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській, Львівській областях та Києві.

«За дорученням уряду ми створили робочу групу з питань розрахунків за спожиті енергоносії. На сьогоднішній день проведено три наради з питань розрахунків, а після закінчення колегії ми проведемо заключну нараду з Одеською, Херсонською, Миколаївськоюобластями, містом Севастополем і Автономною Республікою Крим», - сказав Темник .

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України доручив НАК «Нафтогаз України» та керівникам органів центральної виконавчої влади забезпечити негайне обмеження поставок природного газу до технологічного мінімуму підприємствам, які виробляють теплову енергію, у разі неповних розрахунків за спожитий газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212