На утримання української армії до 2017 року заплановано виділити 90 млрд грн. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив міністр оборони Павло Лебедєв.

Як нагадав він , в цілому до 2017 року на реформування української армії заплановано виділити 131,7 млрд гривень. «Реформа Збройних Сил України розрахована до 2017 року включно. На цей період передбачений і бюджет армії у розмірі 131 млрд грн», - сказав він.

Зокрема, за його словами , на бойову підготовку буде виділено 12 млрд грн., переозброєння армії - 24,7 млрд грн., утримання - 90 млрд грн.

Також міністр додав , що реформа Збройних Сил України включає три важливі чинники. «Це бойова готовність , перехід на професійну армію та соціальний захист військовослужбовців» , - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, цієї осені в останній призов перед переходом на контрактну службу в Україні в цілому планується призвати 10 тисяч 800 новобранців .

Раніше Лебедєв заявив про те , що в 2013 році буде призупинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії винятково за контрактом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439