Голова Верховної Ради Володимир Рибак не сумнівається, що Україна виконає свої зобов'язання перед Європейським Союзом, і сподівається, що підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

«Сьогодні з ЄС ми домовилися, які головні питання ми повинні у вересні-жовтні розглянути. Я бачу, що ми виконаємо свої зобов'язання, і сподіваюся, що вже наприкінці листопада буде підписано угоду з ЄС», - заявив він в інтерв'ю двом українським телеканалам і агентству «Інтерфакс-Україна» у четвер у Києві.

Рибак нагадав, що Україна вже виконала більшу частину своїх зобов'язань перед Радою Європи. «Проте у вересні та жовтні депутатам треба об'єднатися і прийняти ще низку законів, які чекає сьогодні європейське суспільство і які є нашими зобов'язаннями» , - сказав спікер.

Він нагадав, що народним депутатам України належить прийняти законопроекти про прокуратуру, про судоустрій та виборче законодавство, «це три головні питання».

Рибак також зазначив, що питання підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС - «дуже важливе питання для нашої держави, від якого залежатиме подальший розвиток нашої держави».

Він зауважив, що є домовленість з керівниками фракцій про те, що на першому сесійному тижні у вересні будуть розглянуті законопроекти, які «мають відношення до адаптації українського законодавства ( до європейського. - Ред.)».

«Що стосується євроінтеграційних законів, я не бачу, що якісь будуть непорозуміння і ми щось не зможемо прийняти» , - підкреслив Рибак.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256