Рішення про відновлення виробництва важкого транспортного літака Ан-124 «Руслан» на Ульяновському авіазаводі позитивно відіб'ється на авіапромисловості України.

Так, аналітики інвестиційної компанії «Кінто» прокоментували новину про те, що до кінця року може бути прийнято рішення про відновлення виробництва важкого транспортного літака Ан-124 «Руслан» на Ульяновському авіазаводі.

«Програма відновлення виробництва літаків може протягом декількох років принести «Мотор Січі» 1,2-1,5 млрд доларів США чистого доходу і замістити падіння чистого доходу в результаті початку серійного виробництва власних вертолітних двигунів у Росії, яке розпочнеться з нарощуванням обсягів з 2014-2016 рр.», - зазначають вони.

Експерти нагадують, що з 2003 року ДП «Антонов» , ВАТ «Мотор Січ» та комерційний перевізник «Волга -Дніпро» відпрацьовують поетапну програму відновлення розробки і виробництва модернізованої версії літака для світового ринку.

За їхніми словами, серійне виробництво літака може бути розпочато не раніше 2015-2020 років, а прогнозне замовлення на модернізований літак оцінюється у 40-100 літаків.

«Новина є, безумовно, дуже позитивною для «Мотор Січ», особливо у світлі загроз щодо вертолітної програми компанії», - констатують у «Кінто».

У свою чергу, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко констатує, що « Мотор Січ» стало одним із небагатьох вітчизняних машинобудівних підприємств, яке зуміло знайти своє місце у новій економіці України.

За його словами, нещодавно презентована компанією нова модель вертольота МСБ-2 фактично повинна замінити легендарний Мі-2.

«У разі успішної реалізації цього проекту Україна зможе реально стати однією із країн світу, які займаються продажем вертольотів. У світі зараз експлуатується десятки тисяч колишніх радянських Мі-2. Їх давно потрібно міняти. Тому українські МСБ-2 можуть стати реальною заміною для Мі-2. Він має дальність польоту 550 км, може піднімати вантаж до 4 тонн і розвивати швидкість до 235 км/год. Гарні умови для вертольота в наш час» , - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216